1-vuotiskuvaus

22.01.2024

1-vuotiskuvaus on kaikista suosituin studiokuvaus. Sillä on pitkä perinne, yksivuotiskuvia on otettu kautta aikojen. Ehkä sinustakin? Kuvaus on viimeinen etappi vauvavuodelle; vauvasta kasvaa pikkuhiljaa pieni taapero. Ottaa ensimmäiset askeleet ja opettelee ehkä jo ensimmäisiä sanoja. 

Arjessa kotona puhelimella nopeasti räpsäistyt otokset ovat valtavan tärkeitä dokumentoimaan elämää sellaisenaan. Huonossa valossa otettu suttuinen ja vino kuva voi olla arvokkain mahdollinen muisto. 

Studiokuvissa taas kuvan ottamisen vuoksi pysähdytään varta vasten. Kuvauspäivä voi toimia tärkeänä tapahtumana vaiheesta toiseen siirtymisessä; Hyvästelemään vanha, vastaanottamaan uusi.

Studiokuvaus

Studiollani Mäntsälässä käytän vaaleaa seinää sekä valkoisia verhoja taustana. Otetaan paljon erilaisia kuvia, sekä rekvisiitalla että ilman. Minulla on studiolla kaikki tarvittava rekvisiitta; laatikoita, jakkaroita, koreja, 1-vuotiskyltti, rottinkivaunut ja valkoinen auto. Puulelujakin löytyy. Omaa rekvisiittaa saa myös ottaa mukaan, jos haluaa. Esimerkiksi lempilelun.


Mitä pukea päälle?

Lapselle kannattaa pukea vaatteet, joissa ei ole isoja printtejä. Väriä saa olla mutta jos tykkäät vaaleasta, sekin sopii. 

Lapsen paljaat varpaat ovat ihanat!  Suosittelen, että kuvaamme lapsen paljain jaloin.

Milloin varata aika kuvaukseen?

Kuvausaikoja löytyy minulta melko hyvin. Riittää että varaat ajan 3 viikkoa etukäteen. Kesäaikaan kuvausaikoja on antaa enemmän. 

Kuvaukseen voi tulla hieman ennen varsinaista 1-vuotis syntymäpäivää tai pari kuukautta sen jälkeen. Hyvä kellonaika on usein aamupäivä. Muista myös että 1-vuotis neuvolassa lapsi saa rokotteen, joka saattaa nostattaa kuumeen. Kuvausta ei kannata varata heti sen jälkeisille päiville.

Kuvauksen jälkeisellä viikolla toimitan koevedosgallerian sähköpostiin. Kun olette valinneet haluamanne kuvat toimitan kaikki valmiit kuvat nettilinkin kautta. Minun kautta on mahdollista tilata myös kuvatuotteita, mutta niitä saa tilata myös mistä tahansa muusta kuvapalvelusta.

Perhe- ja sisaruskuva 

1-vuotis kuvauksen yhteydessä voidaan hyvin ottaa samalla myös sisarus- tai perhekuvia. Kuvauspaketin hinnat löydät lapsikuvaussivulta.

Kuvaus ulkona

Kuvaus voidaan toteuttaa myös halutessanne ulkona.  Ehdotan teille muutaman kuvauspaikan mutta paikka voi olla myös jokin teille erityisen tärkeä paikka.  Ulkokuvaukset varataan aina säävarauksella. Jos sää on huono, voidaan kuvaus siirtää toiselle päivälle. Ulkokuvauksiin otan mukaan rekvisiitoista puisen laatikon sekä kesällä potkuauton, rottinkivaunut sekä maton/vilttejä.