Onnistunut profiilikuva

29.02.2024
Profiilikuvaus
Profiilikuvaus

Tiestikö, että profiilikuva paljastaa luonteesi?

Onko profiilikuvasi kirkas ja iloinen vai hämärä ja epätarkka? On tehty tutkimus, joka kertoo, sen  että profiilikuva paljastaa henkilön luonteesta yllättävän paljon. 

Kaikkein värikkäimmat profiilikuvat ovat ekstroverteillä eli ulospäinsuuntautuneilla tyypeillä.

Avointen tyyppien profiilikuva on terävä, värikylläinen ja siinä on kontrastia – kuva on siis esteettisesti kaunis. Tällaisilla henkilöillä on yleensä profiilikuvassa jotain muuta kuin kasvot. Heidän profiilikuvissa on myös vähiten värejä.

Tunnollisten tyyppien profiilikuvat ovat värikkäitä, luonnollisia ja kirkkaita. Näissä profiilikuvissa näkee useimmiten hymyilyä. 

Miellyttävien tyyppien profiilikuvat ovat usein värikkäitä ja valoisia, mutta hieman epätarkkoja.

Neuroottisilla tyypeillä on useammin yksinkertaisia ja värittömiä kuvia. Heidän ilmeensä on yleensä kuvassa neutraali.

Nyt voit tarkistaa oman profiilikuvan ja katsastaa pitääkö tutkimus sinun kohdalla paikkansa.

Profiilikuva on se ensikosketus työnhaussa, sosiaalisessa mediassa sekä sivustolla. On erittäin tärkeää, että profiilikuva kuvastaa sinua mahdollisimman hyvin ja antaa sinusta oikean vaikutelman. 


Miten sitten onnistut profiilikuvassa

1. Valitse kuva, joka on näköisesi- Käytätkö aina silmälaseja? Jos käytät älä jätä rillejä pois kuvastasi. Valitse kuva, jossa tunnet itsesi parhaaksi. Ole kuvassa juuri sellainen kuin olet muutenkin. Uskottavuutesi ropisee, jos ilmaannut paikan päälle ihan erinäköisenä. 

2. Huolehdi kuvan teknisestä laadusta- Onnistuneessa profiilikuvassa kuva ei pikselöidy. Huolehdi siitä, että et pakkaa kuvaa liian pieneksi. Minä huolehdin, siitä että saat myös nettiin sopivan kokoiset kuvat valmiina.

3. Palkkaa ammattilainen kuvaajaksi- Säästät aikaa ja vaivaa, kun varaat ajan ammattikuvaajalle. Ammattikuvaaja osaa ottaa sinusta juuri sinunnäköiset kuvat ja voit olla varma, että kuvat ovat valoisia ja laadukkaita. 

4. Muista hymyillä- Tutkimusten mukaan olet miellyttävämpi, vaikutusvaltaisempi ja pätevämpi, jos hymyilet profiilikuvassasi. Sinun ei tarvitse hymyillä leveästi, pienikin hymynkare riittää. Todella pieni sellainen. Liian totinen ilme, ei kannusta lähestymään. 

5. Mieti tausta- Profiilikuvan taustalla on tärkeä osa kuvassa. Taustan on hyvä olla mahdollisimman simppeli, ilman häiritseviä tekijöitä.  Taustan ei kuitenkaan tarvitse olla se perus tylsä valkoinen, vaan kuva voidaan ottaa miljöössä, kotona tai studiolla värikästä taustaa vasteen.  Minulta löytyy perus taustakangas värien lisäksi myös kirkkaita taustakankaita.

 Ammattikuvaajana pidän huolen siitä, että sinä olet profiilikuvassasi ykkönen.

Tarvitsetko uusia kuvia?

Ota minuun yhteyttä,
Jenni